Image Alt

Doe mee

Doe mee als oogstdeelnemer

Zelf oogsten in de Kas of op t Land
Hoe werkt het in de praktijk
Voor een vast bedrag per jaar, een zogenaamd oogstaandeel, kun je gedurende het seizoen wekelijks oogsten. Als je halverwege het seizoen instapt geldt je oogstaandeel voor 12 maanden. Met dit oogstaandeel oogst je iedere week vier tot vijf groenten. In de prille lente wat minder, in de zomer en herfst soms wel zeven tot acht verschillende groenten.
Het verschilt per jaar wanneer het seizoen begint en wanneer het seizoen eindigt. Dit is immers weersafhankelijk. De Kas begint meestal in maart en het Land in mei/juni. Het einde van het seizoen is eind oktober of soms in november.
Iedere week bepalen de tuinders welke groente klaar is om geoogst te worden. Je krijgt daar een mail over: ‘het oogstbericht’. Je kan één keer per week komen oogsten, je mag zelf bepalen op welke oogsttijd je komt, dat hoeft niet iedere week dezelfde dag te zijn. Je oogst zelf, dus neem je eigen schaar, mesje en tassen/zakjes mee.
Bij de ingang is er altijd een vrijwilliger of tuinder, die je instructie geeft hoe je het beste kan oogsten. En aan wie je vragen kunt stellen.
Er staat een bord met de hoeveelheden voor 1 oogstaandeel. Als je 2 oogstaandelen hebt gekocht oogst je dus de dubbele hoeveelheid.
Als je een keer niet kunt of op vakantie bent, kun je iemand in jouw plaats laten oogsten.
Het is niet mogelijk de oogst een week later ‘in te halen’: iedere week berekenen we opnieuw hoeveel oogst er is voor die week.