Ik neem een oogstaandeel op het Land

Wat leuk dat je interesse hebt in een oogstaandeel op het Land. Hieronder geven we wat meer informatie, en daarna kun je je onderaan deze pagina aanmelden.

“Wij Telen Groente is een Community Supported Agriculture voor biologische stadstuinbouw in Haarlem. Wij Telen Groente inspireert om gezond te eten en om bewust om te gaan met onze planeet en alles wat daarop leeft, nu en in de toekomst. Wij Telen Groente biedt iedereen, van jong tot oud en met of zonder beperking, de mogelijkheid om mee te doen.”

Community Supported Agriculture (CSA) betekent landbouw gedragen door een lokale gemeenschap. Een CSA-tuinder zet zijn producten direct aan de deelnemers af en de deelnemers van de CSA verbinden zich voor minimaal een jaar aan de tuinder. Geen klanten dus, maar deelnemers. Deelnemers die:

  • – kiezen voor ecologische landbouw. Landbouw die zorg draagt voor bodem en milieu, voor onze gezondheid en die van de volgende generaties.
  • – vooruit betalen om de kosten van het bedrijf gezamenlijk te dragen en op deze manier de tuinder(s) te verzekeren van inkomen. Een deelnemer van een CSA deelt dus ook mee in het landbouwrisico. De oogst wordt gedeeld.

Oogstdeelnemers komen zelf oogsten. Het levert verbinding op met je voeding, met de landbouw en met de tuinders. Zo ontstaat ook tussen de tuinders en de deelnemers een vorm van wederzijdse solidariteit.
Deelnemers krijgen inspraak in bepaalde beslissingen op het bedrijf en inzage in de financiën. Een financieel gezonde bedrijfsvoering is een middel om het doel te bereiken. Maatschappelijke meerwaarde realiseren is het doel, niet het maken van winst.

Omdat de oogstdeelnemers van tevoren betalen, hoeven we geen lening af te sluiten bij de bank om de kosten en investeringen aan het begin van het jaar te betalen. Op deze manier weten de tuinders ook voor hoeveel mensen ze moeten telen.

Eén oogstaandeel á €310,- is bestemd voor huishoudens van 1 of 2 volwassenen. Voor een huishouden van 3 of meer personen neem je twee oogstaandelen. Dan betaal je €580,- en oogst je de dubbele hoeveelheid.

Tijdens vakantie – of als je een keer niet kunt – kun je altijd iemand anders in jouw plaats laten oogsten, bijvoorbeeld buren, vrienden of familie.

Wil je graag oogstdeelnemer worden, maar is het niet mogelijk om het bedrag in één keer te voldoen? Maak dan gebruik van de regeling betaling in termijnen. Voor een beperkt aantal oogstdeelnemers maken wij deze uitzondering. Als je hier gebruik van wil maken, stuur dan een mail naar hetland@wijtelengroente.nl met de tekst: “Ik wil graag in termijnen betalen.”
    Na versturing krijg je binnen enkele minuten een automatische bevestiging per e-mail. Geen bevestiging ontvangen? Controleer dan je spam-map in je e-mail programma. Niets ontvangen? Dan is er iets misgegaan met de verwerking. Neem dan s.v.p. contact op.