Pasta met pompoen en palmkool
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 250-300 gram palmkool
- 120 gram parmezaanse kaas
- 2 knoflooktenen
- Spaghetti
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C.
Was de pompoen en snijd de in parten. (Even voorverwarmen in de oven maakt het snijden van de pompoen makkelijker.) Verwijder het vruchtvlees en de zaadjes. Leg de pompoen met de platte kant op de snijplank en snijd in grove stukken van ca. 2 cm. De schil kun je eraan laten, deze wordt zacht in de oven en is gewoon eetbaar. Druppel 1 tot 2 eetlepels olijfolie over de pompoenstukjes en leg deze verspreid op een ingevette bakplaat. Voeg zout en versgemalen peper toe naar smaak. De pompoen heeft ca. 20 minuten in de oven nodig om gaar te worden. De pompoen is klaar als je deze zonder weerstand met een vork kan doorprikken. Haal de pompoen dan uit de oven.
Was ondertussen de palmkool, verwijder de grootste en harde nerven van de bladeren en snijd overdwars in reepjes van ± 1 cm.
Bereid de knoflookolijfolie voor door de knoflook uit te persen boven een flinke scheut olijfolie in een kommetje en te mengen met een vork.
Kook de pasta het aantal minuten dat op de verpakking staat, giet het af en bewaar een kommetje van het kookvocht.
Wanneer je klaar bent met de voorbereidingen van de pasta en de knoflookolijfolie en als de pompoen klaar is, beginnen we met de saus.
Doe de knoflookolijfolie in een verwarmde koekenpan op middelhoog vuur en voeg de fijngesneden palmkool toe. Schep deze een paar keer om tot het het wat knapperig is geworden (zonder dat het te bruin wordt). Voeg de pompoen en kaas toe en blijf omscheppen. Proef een beetje van de saus en voeg een paar eetlepels pasta kookvocht en naar smaak versgemalen peper en zout toe.
Doe de pasta erbij en blijf nog een minuut of 2 omscheppen zodat alles goed vermengd is en de pasta is opgewarmd. Dien de pasta op in een voorverwarmde schaal en op voorverwarmde borden zodat de pasta nog lang warm blijft. Geniet!